15 Eylül 2012 Cumartesi

İSVİÇRE'YE GİDİLİNCE BU TAVUKÇUYA GİDİLİR...

Zürih'ten İtalyan kısmına ,Lugano'ya doğru yolculuğa çıktığımız gün , Altdorf'tan geçip, ünlü leziz tavukçuya uğradık. İsviçre'ye her gittiğimde mutlaka uğrarız. Buraya giderken William Tell'in yaşadığı şehirden , heykelinin önünden, Luzern ve gölünden , ünlü çakıcı Victorinox 'un fabrikasına mutlaka uğrar , hediyelik çakılar alırız. Güzel tepeler, vadiler, ovalar, köy evleri cümbüşünün arasından geçerek , tavukçunun olduğu restauranta vardık. Arada ki manzaraları daha sonra bir ara sunarım. Hepsi bir arada sıkıntı olucak gibi ....
Restaurantın önündeki manzara. Tepeler, vadiler, elma ağaçları...


İçeri girer girmez görsel şölen başlıyor. Zırhlar, kalkanlar, objeler, tablolar...





Sanırım restaurant sahibinin koleksiyonu...Yumurtalar inanılmaz güzeldi...









Hepsi el emeği , göz nuru.
Restaurantın içi, itinayla dekore edilmiş.

Favori içeceğim Rivella...





Baykuş seven herkese selamı vardı ;)


İşte o muhteşen görüntü...
Şunu söylemem gerekiyor, ben tavuk delisi değilim.
Bu tavuğu yedikten sonra yenilen hiçbir tavuktan keyif almazsınız.
Artık tavuk sevmezsiniz.
 
Tavuk sepette geliyor.  Sosun içine yatırılmış. Tavuğu lezzetli yapan bu sos.
Teyzem, garsonları her gittiğinde sıkıştırarak, tarifini almaya çalışmış. Ben de arada bir yapıyorum evde, benzese de asla oranın tadını alamıyoruz.
 
Sofra düzeninden bahsetmem gerekirse, servisler geldikten sonra limonlu sıcak su geliyor ortaya. Tavuklar sepetin içinde, çatal bıçak arzu edilirse getiriliyor. Yoksa getirmiyorlar.
Yemeğinizi yedikten sonra, parmaklarınızı sofradan kalkmadan limonlu sıcak içinde yıkıyorsunuz.


Bremen mızıkacıları
Ama bir de loş bir yer var ki, tavandan masanın üzerine sarkan lambalar, duvarında aile fotoğraflarıyla sıcacık bir ortam sağlıyor.

Bu sevimli cücelerde kapıda bizi bekliyordu :)


Restaurantın dışında ki camdan görüntüler

 Restaurantın sahibesi, 80-90 yaşları arasında sanırım.
Misafirleri dolaşıp, hal hatır sorup, etrafı kolaçan ediyor.
 Yürümekte zorlanıyor, ama yine işinin başında.
Şunu söylemek istiyorum ki, İsviçre'de 70 ve üzeri çalışan çok insan var.
Yaşlılar oturup ölmeyi beklemiyor, hayata dört elle sarılıyor. Bakımlı, özenli ve mutlu.




Dışarda ki manzaraya doyum olmuyor.  Hemen önünde ki bahçede elma ağaçları var. Ben ilk defa elma ağacı gördüm. Küçükken çizdiğimiz resimler gibiydi gerçekten.
 
 

İsviçre’ye yolu düşenin mutlaka uğraması gereken bir yer diye not düşünüyorum.



Karnımızı doyurduktan sonra, Lugano’ya doğru yol aldık….




9 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

Üsküdar'da bir kızarmış tavuk satan yerimiz var, tavuğu soslayıp baharatlayıp öyle şişlere takıp kızartıyor. Ben de o tadı hiçbir yerde bulamam ama bu tavuğun tadını çok merak ettim.

O dekoratif yumurtalara bayıldım. İsviçre koca bir piknik alanı gibi...

Didem Yazici dedi ki...

Tavuğun sosunu merak ettim. Bana da tarifini verirsin :)

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Zeynep'cim, İsviçre'ye gitmiş kadar oldum. Bremen mızıkacıları fotoğrafını oğlum için kopyalayabilirim haberin olsun. eb favori masalıydı küçükken :))

E S M İ R dedi ki...

Sevgili Zeynep, İsviçreyi bu görsellikler içinde evlerimize kadar getirdin...ruhum aktı adeta.)teşekkürler...

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Ben de tavuk yemeye çok meraklı değilim ama inan ki canım istedi Zeynepcim o ne methetme:)))
O yumurtaların hepsi bir sanat eseri, yumurta müzesi gibi...
Yaşlılar için söylediklerine katılıyorum orada insanlar yenileniyor bizdeki gibi mutsuz, hayattan hoşnutsuz değillermiş.
Hadi devamını bekliyorum güzel gezinin:)

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

ben en iyisi bu sosun tarifini, yazayım bir ara, hemde yaparken fotoğraflayayım...

Didemcim, bir sonra ki yemeğimizde mutlaka yapıcam. Uzun zamandır yapmıyordum, çok kalorili olduğu için...

Natalicim, yumurtaları fotoğraflarken sen geldim aklıma. Paskalya yumurtan halen masamın üzerinde, bu arada.

Sevgili Esmir, Senin gözünden İstanbul'a da ben bayılıyorum.

Hayat İzlerim, tabii ki alabilirsin.

Lale hn. inanın karşılaştırma yapmak zor. Son zamanlarda Wiener Wald tavukları gündemde... onlarla bile kıyas edilmez.
Sosu sizinle de paylaşıcam. yaparsanız bana hak vereceksiniz.

deniz dedi ki...

Isvicre,Italya harika yerler.. Gecen sene Como gölüne giderken Lugano'ya da ugramistik,bilseydim bu tavukcuya ugrardik mutlaka, restoranin adini ve nerede oldugunu acikca yazarmisiniz, bir dahaki sefere ugramadan gecmeyelim :)



















































Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

Merhaba Deniz, burası Lugano'da değil. Altdorf'ta . İsviçre'nin ortasında kalıyor. Adres olarak Burghotel olarak bulabilirsin.

Aligulen dedi ki...

Zenyepcim ben o tavukçuya hep girmişimdir fkt o sosun tarifini hiç soramadım ters çeviriler diye.

O sosun tarifini biliyorsan lütfen paylaşırmısın.